Links:

www.carevolution.eu
www.strategiewinkel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------

WIFI; Wireless Fidelity;
hier vindt u een praktische oplossing voor het vinden van de SMTP instelling van het WIFI gastnetwerk (A solution for finding the guest network’s SMTP).

For this solution in English; please click here.


De contemporaine handelsreiziger moet online en real-time (24/7) zijn relaties managen. Dit bolgtikel is niet voor de crackberries, maar voor laptopnomaden. Een beetje technisch maar vooral heel handig en uit eigen ervaring opgetekend.

De naam Wi-Fi bevat een duidelijke knipoog naar de uit de audiowereld bekende term Hi-Fi, wat staat voor High Fidelity. Er zijn wereldwijd miljoenen hotspots om WIFI te tanken. En dat gaat gemakkelijk; laptop openklappen en de software zoekt naar de beschikbare WIFI netwerken. Sommige zitten op slot (sleutel icoontje), anderen zijn vrij doorgankelijk, deze zijn meestal van particulieren, stichtingen of horeca-exploitanten. De bekende telefonie en ADSL aanbieders exploiteren WIFI netwerken tegen betaling van meestal een flatfee of betaling per MB. Dan de browser openen en surfen maar.  

Maar nu email dat gaat wat lastiger. Natuurlijk kunt u naar een webmail applicatie gaan zoals bijvoorbeeld Yahoo, GMail of naar uw Outlook webmail server van de zaak. Of Outlook openen en dan send/receive clicken, dat gaat prima. De emails komen wel binnen MAAR de outbox emails gaan er niet uit; herkenbaar?

Dan gaat u naar de instelling van SMTP. Ga naar: OUTLOOK / TOOLS / EMAIL ACCOUNTS / CHANGE ACCOUNT / OUTGOING MAIL SERVER (SMTP) en verander deze naar smtp.vanhetgastnetwerk.nl (soms ook wel mail.vanhetgastnetwerk.nl). Hier hoeft u geen Wizzkid of Nerd voor te zijn.

De hamvraag; hoe weet u welk gastnetwerk is? In een café kunt u het vragen aan de bediening, maar de kans is groot dat u hoort: SMTwaaaat! En als u in het Vondelpark zit hoe komt erachter?

De oplossing is eenvoudig. U hebt al verbinding, dus u surft naar een site met een WebStat teller of andere zichtbare teller, bijvoorbeeld op deze pagina links onderaan het groene blokje van WebStat en klik hier op. Nu komt u op de WebStats pagina en de laatste bezoeker aldaar (bijv. KPN.nl), dan bent u vanaf uw gastnetwerk. Nu nog de instelling aanpassen in Outlook; smtp.laatstebezoeker.nl. Daarna kunt u ook uw email versturen (send) via het gast netwerk. De belangrijkste tip is; vergeet niet uw instelling terug te zetten voor als u weer op uw eigen netwerk zit.